Staňte se našimi fanoušky na:

Tarte Tartin - obrácený jablkový koláč

Autor receptu: majdik1515 (164 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Formu o průměru 20 - 23 cm vymažeme tukem. Jablka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Odebereme požadované množství.
  2. Na dno hezky naaranžujeme plátky jablek, po vyklopení totiž budou navrchu. Jablka posypeme 1/2 šálkem cukru, citronovou kůrou, skořicí, muškátem a pokapeme citronovou šťávou. Než jablka zalijeme těstem, poprášíme je moukou a přelijeme rozehřátým máslem.
  3. Ušleháme vejce, až jsou nadýchaná. Vmícháme zbytek másla a mléko. Směs nalijeme do směsi mouky, zbytku cukru, soli a prášku do pečiva. Lehce spojíme. Vzniklým těstem zalijeme jablka v koláčové formě.
  4. Obrácený jablečný koláč pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 30 - 40 minu, ale záleží na troubě každá peče jinak .
  5. Upečený obrácený jablečný koláč přiklopíme talířem a obrátíme jej , přehodíme přes něj horkou utěrku a necháme úplně vychladnout . Pokud koláč nepůjde vyndat je možné okraje ojet nožem aby se lépe vyklápěl. Přeji Vám dobrou chuť

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie 9 |29. ledna 2014
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!