Děláme běžným způsobem, až na to že když se špekáčky oloupou tak je podélně nařízneme dvěma řezy, do řezu se dá plátek sterilované okurky a plátek červené kápie - papriky. A dává se samozřejmě hodně cibule. Do 4 litrové láhve vejde 20 špekáčků, když máme špekáčky připravené rozložíme je do širokého kastrolu a zalijeme připraveným nálevem, nechá se krátce projít varem, ale ne dlouho. Pak se špekáčky vyjmou a dají se do sklenice, do nálevu se přidá želatina, tu koupíme v potravinácha jmenuje se salámová tlačenka. Uděláme podle návodu na sáčku, želtinu nalijeme do nálevu a zamícháme. Pak zalijeme špekáčky tak aby byly potopené. Želatina udělá jemný rosol. Necháme vychladnout a pak dáme do chladna. Výhodou je že jsou hotové za 3-4 dny. Pokud chceme ostřejší přidáme feferonku. Okurku a papriku můžeme nakrájet na kostičky a prokládat s cibulí mezi špekáčky cibuli můžeme také nechat přejít varem, bude měkčí.