Nádivka - na másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli a plátky česneku (zvolna, aby česnek nezhořkl). Sundáme z ohně, přendáme do misky a přidáme zbytek surovin (strouhanku, ořechy, petrželku), promícháme a necháme úplně vychladnout. Opatrně zasuneme prsty mezi kůži a maso na stehýnkách, aby vznikly kapsy, do nich dejte vždy část nádivky. Když jsou stehna naditá, spíchneme je párátky, přes kůži nádivku urovnáme dohladka, potřeme olejem a mírně osolíme. Všechnu zeleninu oškrábeme, mrkve a pastiňáky rozřízneme podélně na poloviny, topinambury na čtvrtky a česnekovou hlavičku příčně přepulte. V pekáčku zprudka opečeme na oleji stehna z obou stran, na straně s nádivkou OPATRNĚ, aby se neporušila kůže. Stehna vyndáme, v pekáčku ještě orestujeme připravenou zeleninu, na ní položíme opečená stehna, mírně podlijeme vodou, osolíme a opepříme. Pečeme asi 40 minut na 185°C, až bude maso propečené a kůže shora křupavá. Příloha - vařené brambory nebo bramborová kaše.