Krajíce chleba namažeme z jedné strany měkkým máslem a položíme na ně kolečka salámu (nejlepší je polosuchý, nebo šunka od kosti). V misce metličkou rozšleháme 2 vejce s trochou mléka, lžící hořčice a lístky z jedné snítky tymiánu, osolíme a opepříme. Chléb se salámem obalíme ve vaječné směsi a krajíc v ní necháme chvíli položený, aby se vejce do střídky nasáklo. Pak topinku z obou stran opečeme na středně rozpáleném oleji. Doprostřed krajíce uděláme kulatým vykrajovátkem otvor na pošírovaný žloutek. Ten připravíme takto: vajíčka dáme do kastrůlku s vodou a vaříme je asi 1-2 minuty. Opatrně je rozklepneme a lžící vyndáme celý žloutek (kolem něj se začal srážet bílek, ale žloutek zůstal tekutý). Topinky posypeme trochou tymiánu.