Staňte se našimi fanoušky na:

Tátovo jehněčí na pomerančích

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rohlík nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Na oleji orestujeme jemně nakrájenou šalotku a plátky česneku (česnek jen zvolna, aby nezhořkl). Sundáme z ohně a přendáme do misky, přidáme vyždímaný rohlík a zbytek surovin (nasekané mandle petrželka, rozmarýn, pomerančová kůra), promícháme a necháme úplně vychladnout. Ostrým nožem opatrně prořízneme otvory těsně podél žeber (co nejhlouběji to půjde), aby vznikly kapsy. Do nich pak dáme vždy polovinu nádivky. Když jsou kapsy naplněné, svážeme provázkem, aby nádivka nevytekla. maso potřeme olejem, pomeranč nakrájíme na tenká (pokud možno stejně silná) kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm zprudka opečeme nadité kotletky z obou stran. Na straně s nádivkou opatrně, abychom nádivku neuvolnili. Potom do pekáčku vytřeného olejem rozdělíme plátky pomeranče a na ně urovnáme kotletky. Pečeme asi 25 minut na 185°C. Dobu pečení si můžeme upravit podle svého uvážení, podle toho jak máme maso rádi propečené. Z lusků odkrojíme oba konce a vaříme asi 5 minut v páře, pak ještě orestujeme na másle, chvilku podusíme pod pokličkou, osolíme a vmícháme nasekanou mátu. Nadívané jehněčí podáváme s lusky a čerstvým pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!