Kroupy důkladně propereme, pak je v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat. Listy kapusty cvíli povaříme ve vodě, aby změkly. Pak je vyndáme, necháme okapat a silná žebra sklepneme. Cibule s česnekem nasekáme nadrobno, polovinu jich orestujeme na troše oleje v pánvi. Přidáme hrst petrželky, kroupy, část lístečků tymiánu a trochu soli a pepře. Všechno prohřejeme a odstavíme. V jiné pánvi na troše oleje osmahneme zbylou cibuli s česnekem, přilijeme rajčata a polovinu vývaru. Omáčku krátce povaříme a dochutíme ji solí, pepřem a případně cukrem. Nakonec do ní vmícháme zbytek petrželky s tymiánem. Do vlažných krup vmícháme vejce. Na každý list kapusty dáme část kroupové náplně a zabalíme do závitku. Závitky dáme do pekáčku a podlijeme zbytkem vývaru. Zapékáme asi 30 minut na 180°C.