Staňte se našimi fanoušky na:

Tchýnin jablečný štrůdl

Autor receptu: Leia (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
35× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku smícháme se solí, přidáme vlažnou vodu s octem, vejce a rozehřátý tuk. Vše dobře promícháme a necháme cca 30 minut odležet přiklopené rozehřátým hrncem (těsto by mělo být řidší). Poté těsto rozválíme do tenkých plátů (z této dávky vyjde na dva větší). Pláty namažeme tukem, posypeme strouhankou cca centimetr od kraje necháme volný. Na to položíme nastrouhaná jablka, která posypeme podle chuti skořicí a cukrem. Poté zavineme, dáme na plech na pečící papír, pomažeme tukem a pečeme do červena :-)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PetaDomca |17. května 2013
vypadá krásně Odpovědět
mamina1985 |17. května 2013
štrůdl je mňamka Odpovědět
miuka |16. května 2013
štrůdl nikdy nezklame. ale musí v něm být i ořechy :-) Odpovědět
Mišička |16. května 2013
jéé výborný Odpovědět
Shades|28. května 2013
mňam, mám na to chuť Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!