Sýrový špíz v těstíčku - bezlepkový
30
8
13
Plátky telecích jater lehce naklepeme paličkou, okraje nepatrně několikrát nařízneme. Slaninu nakrájíme na jemné nudle a prošpikujeme plátky jater slaninou. Játra nepatrně osolíme, opepříme a potřeme po obou stranách olejem. Zapneme gril a dáme na nosiče topné tyče hliníkovou misku s máslem, na němž opečeme brambory. Po dosažení pracovní teploty vložíme na rošt plátky prošpikovaných jater, grilujeme nejprve asi 3 minuty, obrátíme kleštěmi a grilujeme další asi 4 minuty (dohromady asi 7 minut). Hotová játra klademe na nahřáté talíře; jako příloha nám poslouží opečené brambory sypané sekanou zelenou petrželkou. Tatarskou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.