Staňte se našimi fanoušky na:

Telecí játra prošpikovaná slaninou (2 porce)

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plátky telecích jater lehce naklepeme paličkou, okraje nepatrně několikrát nařízneme. Slaninu nakrájíme na jemné nudle a prošpikujeme plátky jater slaninou. Játra nepatrně osolíme, opepříme a potřeme po obou stranách olejem. Zapneme gril a dáme na nosiče topné tyče hliníkovou misku s máslem, na němž opečeme brambory. Po dosažení pracovní teploty vložíme na rošt plátky prošpikovaných jater, grilujeme nejprve asi 3 minuty, obrátíme kleštěmi a grilujeme další asi 4 minuty (dohromady asi 7 minut). Hotová játra klademe na nahřáté talíře; jako příloha nám poslouží opečené brambory sypané sekanou zelenou petrželkou. Tatarskou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!