Špalíčky z bůčku
60
0
2
Kotlety omyjeme a osušíme. Česnek rozmačkáme se solí. V hlubší míse smícháme česnek se solí, olej, rozmarýn, pepř a citrónovou šťávu. Touto směsí potřeme kotlety, naskládáme je do té mísy a necháme je odstát v lednici 3 hodiny. Zbytek oleje si rozehřejeme, přidáme kotlety a smažíme je z každé strany asi 5 minut. Pak je necháme odstát v teple. Šťávu ze smažení smícháme s jogurtem, solí, pepřem a půlkou nasekané petrželky. Pomeranč oloupeme, odstraníme pecky a nakrájíme ho na kolečka. Kotlety naskládáme na hlubší talíř, kolem poskládáme kolečka pomeranče a vše zalijeme připravenou omáčkou a posypeme zbytkem nasekané petrželky. Podáváme s vařenou rýží.