Staňte se našimi fanoušky na:

Telecí kýta na slanině

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Kýtu opláchněte, osušte a hustě prošpikujte klínky slaniny.Na pekáči rozehřejte máslo, olej a zbývající slaninu.Vložte maso, osmahněte je po celém povrchu a dejte péci do předehřáté trouby.Během pečení(asi 90 minut) přelévejte vypečenou šťávou.Upečené maso vyjměte a odložte stranou, šťávu zahustíte moukou a nechte probublat. Kýtu nakrájejte na plátky, na talířích přelijte šťávou a podávejte s bramborovou kaší a okurkovým salátem s koprem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!