Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Maso rozkrájejte na špalíky. V kastrolu rozehřejte 3 lžíce másla a telecí zprudka osmahněte.Podlijte vroucí vodou, osolte a duste do poloměkka.Přidejte kořenovou zeleninu pokrájenou na špalíčky a doduste maso doměkka.Ve druhém kastrolu v malém množství vody poduste květák a hrášek, vývar slijte ale uschovejte, a zeleninu odstavte stranou.Připravte jíšku:rozehřejte zbývající máslo a vmíchejte mouku.Připravte omáčku: smíchejte vývar z květáku a hrášku, vmíchejte 2 lžíce smetany a jíšku – krátce povařte.Ve zbývající smetaně rozkvedlejte žloutek a přimíchejte do omáčky.Na talířích zalijte pouze maso, nikoli zeleninu a podávejte s houskovým knedlíkem nebo bramborovým knedlíkem.