Staňte se našimi fanoušky na:

Telecí řízečky s fenyklem

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omytý a osušený fenykl podélně nakrájet na plátky, ty vložit do hrnce s vroucí vodou ochucenou solí a citronovou šťávou, jen krátce povařit. Scedit a nechat okapat, vývar ponechat. Řízečky po obvodu několikrát naříznout a přes potravinovou fólii lehce naklepat. Plátky masa osolit, opepřit a obalit v mouce. Na pánvi rozehřát olej a řízečky zvolna z obou stran opéct, plátky pak vyndat a ve výpeku orestovat asi 1 lžící mouky, zalít trochou vývaru z fenyklu, rozšlehat a nechat 10 minut povařit. Šťávu dochutit solí a pepřem, vrátit do ní řízečky a nechat prohřát. Sušená rajčata i olivy nechat okapat, pokrájet a krátce orestovat. Zelenina je příloha k masu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Michi |6. února 2014
pěkné Odpovědět
kymlal |4. února 2014
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!