Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Omytý a osušený fenykl podélně nakrájet na plátky, ty vložit do hrnce s vroucí vodou ochucenou solí a citronovou šťávou, jen krátce povařit. Scedit a nechat okapat, vývar ponechat. Řízečky po obvodu několikrát naříznout a přes potravinovou fólii lehce naklepat. Plátky masa osolit, opepřit a obalit v mouce. Na pánvi rozehřát olej a řízečky zvolna z obou stran opéct, plátky pak vyndat a ve výpeku orestovat asi 1 lžící mouky, zalít trochou vývaru z fenyklu, rozšlehat a nechat 10 minut povařit. Šťávu dochutit solí a pepřem, vrátit do ní řízečky a nechat prohřát. Sušená rajčata i olivy nechat okapat, pokrájet a krátce orestovat. Zelenina je příloha k masu.