Maso naklepeme a opepříme. Hladkou mouku smícháme s paprikou a maso v této směsi obalíme. V hlubší pánvi rozpálíme máslo a obalené řízky na něm po obou stranách opečeme doměkka. Maso vyjmeme z pánve a uchováme teplé. Do výpeku přilijeme masový vývar a citronovou šťávu, přidáme celé kapary a zelený pepř. Nakonec přilijeme smetanu a dobře provaříme, aby omáčka zhoustla. Maso vložíme zpět do hotové omáčky, krátce prohřejeme a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou pusinky z bramborové kaše. Uvařené brambory scedíme, přidáme lžíci másla, žloutky a rozšťoucháme. Vařečkou pak vymícháme hladkou, hustou kaši, podle chuti přisolíme a jemně vmícháme tuhý sníh z bílků. Kaši dáme do cukrářského sáčku a na pomaštěný plech nastříkáme pusinky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud nezezlátnou.