Začněte přípravou masa. Telecí kýtu důkladně opláchněte pod studenou tekoucí vodou a osušte ji papírovou utěrkou. Potom maso očistěte a ostrým nožem je nakrájejte na tenké plátky. Ty po obou stranách lehce naklepejte přes fólii a okraje plátků na několika místech trochu nařízněte, aby se pak řízky při smažení nekroutily.Prosátou hladkou mouku nasypejte do mísy, přidejte k ní vejce i světlé pivo a směs rozmíchejte na hustší hladké těstíčko. Šunku nakrájejte na tenké nudličky a polovinu vmíchejte do těstíčka. To následně osolte, přidejte nasekané bylinky a důkladně promíchejte. Připravené telecí řízky obalte v těstíčku a osmažte je na rozehřátém oleji dozlatova. Hotové řízky položte na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Na talíři je posypejte zbylou nakrájenou šunkou a dozdobte bylinkami. Řízky podávejte s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.