Telecí maso rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme a pokryjeme tenkými plátky šunky a slaniny. Na rozehřátém másle osmahneme žampiony, do nichž jsme přidali utřený česnek, sůl a nasekanou petrželku, a vše zalijeme vejci. Houbovou smaženici dobře rozprostřeme na plát masa, posypeme mandlemi nebo oříšky a maso pevně svineme. Upevníme provázkem nebo nití a a povrch osolíme. Do pekáče rozložíme několik plátků slaniny, na ně položíme roládu, podlijeme ji trochou vody a dáme do trouby upéct. Při pečení přeléváme výpekem, podléváme vodou nebo vývarem z kostky. Měkkou roládu vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme jí na plátky. Šťávu slijeme, přidáme máslo a společně povaříme. Roládu polijeme a podáváme s různými přílohami a s čerstvým salátem. Místo telecího masa můžeme použít vepřovou kýtu nebo vykostěné kuře. - Foto je ilustrativní