1) Nejdříve si připravíme nádivku: a) toastový chléb nakrájíme na kostičky a na plechu opečeme dozlatova. b) Šalotku a petrželku nasekáme na jemno. c) Šalotku necháme zesklovatět na lžíci másla. Přidáme rozinky a mandle, opečeme a necháme vychladnout. d) Oddělíme žloutka a bílky a vyšleháme sníh. e) Smícháme toastový chléb, šalotkovou směs, petrželku, žloutky, sníh, sůl, pepř a muškátový oříšek. 2) Maso podélně rozřízneme, osolíme a opepříme a naplníme nádivkou. Zavážeme provázkem, posypeme tymiánem a pečeme 2 hodiny na 140 °C přiklopené a poté 20 minut na 180 °C odklopené. 3) Bramborovo-špenátové pyré: a) Brambory oloupeme a uvaříme. b) Špenát orestujeme na pánvi. c) Brambory smícháme s máslem a smetanou a umixujeme dohladka. Zamícháme špenát a máme hotovo.