Staňte se našimi fanoušky na:

Telecí roláda s bramborovo-špenátovým pyré

Autor receptu: asona (237 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Nejdříve si připravíme nádivku: a) toastový chléb nakrájíme na kostičky a na plechu opečeme dozlatova. b) Šalotku a petrželku nasekáme na jemno. c) Šalotku necháme zesklovatět na lžíci másla. Přidáme rozinky a mandle, opečeme a necháme vychladnout. d) Oddělíme žloutka a bílky a vyšleháme sníh. e) Smícháme toastový chléb, šalotkovou směs, petrželku, žloutky, sníh, sůl, pepř a muškátový oříšek. 2) Maso podélně rozřízneme, osolíme a opepříme a naplníme nádivkou. Zavážeme provázkem, posypeme tymiánem a pečeme 2 hodiny na 140 °C přiklopené a poté 20 minut na 180 °C odklopené. 3) Bramborovo-špenátové pyré: a) Brambory oloupeme a uvaříme. b) Špenát orestujeme na pánvi. c) Brambory smícháme s máslem a smetanou a umixujeme dohladka. Zamícháme špenát a máme hotovo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

objev |7. července 2015
dobrota Odpovědět
asona |7. července 2015
Můžeme použít i vepřovou plec. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!