Větvičky rozmarýnu a tymiánu omyjeme, lístky otrháme, rozmarýnové překrájíme. Bylinky vmícháme do olejové marinády, kterou vytvoříme tak, že vidličkou rozšleháme suché bílé víno v kvalitním olivovém oleji, nejlépe extra virgin. Maso omyjeme, osušíme, rozkrájíme na kostky, které vložíme do marinády. V lednici necháme zakryté 4 hodiny rozležet. Pak maso navlékneme na špízové jehly, rozložíme na mřížku, pod kterou dáme do trouby plech, a za častého otáčení maso grilujeme po dobu 15 - 17 minut. Během této doby špízy potíráme marinádou. Mezitím oloupeme šalotku a nakrájíme je na kolečka. Rozehřejeme 3 lžíc oleje a cibulky v něm zvolna opečeme. Nakonec je podlijeme trochou vína a krátce podusíme. Grilované špízy osolíme, opepříme, posypeme podušenou cibulkou a přelijeme výpekem.