Na kostičky nakrájené housky zalijte v míse částí vývaru a nechte vsáknout. Špek a dvě cibule nakrájejte na malé kostičky. Špek krátce opečte na pánvi, pak přidejte cibuli, piniové oříšky, nasekanou petrželku a orestujte. Přidejte okapaná, na kouskynakrájená rajčata i navlhčené pečivo, dochuťte solí, pepřem a v pánvi promíchejte. Telecí kýtu rozřízněte na velký plát a rozklepejte ji přes mikrotenovou fólii. Poklaďte ho připravenou směsí a stočte do rolády. Převažte ji provázkem a opečte ze všech stran na rozpáleném oleji. Na pánvi osmahněte nakrájené zbylé cibule, česnek, mrkev a celer. Vše potom přendejte k masu do zapékací mísy a podlijte suchým bílým vínem a vývarem. Mísu vložte do předem vyhřáté trouby a pečte při 180 stupních asi 45 minut. Roládu vyndejte, šťávu vyduste na tuk a zaprašte ji hladkou moukou. Krátce ji orestujte, zalijte vodou nebo zbylým vývarem a dobře rozmíchejte. Vše provařte asi 10 minut, vložte roládu, přidejte na měsíčky nakrájená jablka a krátce prohřejte. Hotovou roládu nakrájejte na plátky. Ozdobte je čerstvými bylinkami a servírujte těstovinami.