Staňte se našimi fanoušky na:

Teplý jablkový nákyp - dia

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na nákyp použijeme nekalorické náhradní sladidlo vhodné pro pečení (místo 100 g cukru). Jablka nakrájíme na malé kostičky. Do misky prosejeme mouku a kypřící prášek, přidáme sladidlo, vejce rozšlehané s mlékem, rozehřátý tuk a vše lehce promícháme. Pak přidáme jablka, drobně nakrájená ořechová jádra (pokud chceme i rozinky), opět promícháme a vložíme do vymaštěné nákypové formy (nebo jiné vhodné nádoby), povrch posypeme drobenkou a pečeme asi 30 minut na 180°C. Můžeme podávat s krémem: 20 g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 4 dl mléka, nekalorické náhradní sladidlo (místo 50 g cukru), 1 lžíce rumu Uvařený pudink částečně vychladíme, vmícháme sladidlo a rum. Celý nákyp obsahuje 160 g sacharidů a 80 g tuku Celá dávka krému má 60 g sacharidů a 6 g tuku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!