Brambory 20 minut povaříme, slijeme, zchladíme a oloupeme. Toastový chléb namočíme do vody. Cibuli nakrájíme na kostičky. Mleté maso prohněteme s cibulí, vejcem a vymačkaným chlebem, okořeníme. Z hmoty pak vytvarujeme osm kuliček a každou ovineme plátkem anglické slaniny. Naťové cibulky očistíme, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Papriku také očistíme a nařežeme na proužky. Několik stébel pažitky necháme stranou na ozdobení, zbytek nasekáme na ruličky. Ohřejeme zeleninový vývar, přidáme do něj vinný ocet a tři lžíce oleje. Teplou zálivku dochutíme solí, mletým černým pepřem a špetkou cukru. Brambory nakrájíme na plátky, smícháme je s cibulkou, nasekanou paprikou i pažitkou a přelijeme připravenou teplou octovou zálivkou. Na pánvi ohřejeme zbylou lžíci oleje. Vložíme do ní medailonky a opékáme je při nízké až střední teplotě zhruba 15 minut, občas obrátíme. Bramborový salát znovu dochutíme. K jedné porci salátu naservírujeme vždy dva medailonky obalené v anglické slanině. Podáváme je ozdobené stébly pažitky.