Na drobné kostičky nakrájíme 100g kuřecího masa a 100g libového kladenské slaniny. Oboje dáme stranou. Dalších 300g kuřecího masa a 100g kladenské slaniny drobně nakrájíme a pak rozmixujeme se smetanou a vejcem. Přidáme rozdrcený malý bobkový list, mletá nebo podrcená zrnka nového koření, půl lžičky sušeného tymiánu a přibližně lžíci zeleného pepře. Nakonec do směsi vmícháme olivy a na kostičky nakrájené maso a slaninu, které jsme nechali uložené stranou. Porcelánovou nádobu vyložíme tenkými plátky zbylé slaniny. Pak ji naplníme připraveou směsí a na povrch dáme také několik plátků slaniny. Nádobu s paštikou uzavřeme poklicí nebo plátem alobalu, postavíme ji do pekáče s vodou a zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 60 - 80 minut. Před podáváním terinu necháme vychladnout. podáváme ji s bilým pečivem.