Plněný chléb
100
4
9
1) Slaninu vcelku nakrájíme na co nejmenší kostičky - aby vypadali skoro jako mleté maso (nebo slaninu můžeme rovnou umlít). 2) Játra necháme přes noc namočená v mléce. Poté je odblaníme, třetinu nejhezčích dáme stranou a nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme. Zbytek jater rozmixujeme, osolíme a opepříme. Přidáme k nim nakrájenou (nebo mletou) slaninu, víno a žloutky. 3) Formu vyložíme slaninou na plátky, na to dáme směs z mletých jater, plátky jater a tyto vrstvy střídáme do spotřebování surovin. Objem nádoby by měl být zaplněn ze 3/4. 4) Horní část opět zaskládáme slaninou a pečeme uzavřené ve vodní lázni asi 2 hodiny. 5) Po vychladnutí spotřebujeme.