Staňte se našimi fanoušky na:

Terina z husích jater

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Slaninu vcelku nakrájíme na co nejmenší kostičky - aby vypadali skoro jako mleté maso (nebo slaninu můžeme rovnou umlít). 2) Játra necháme přes noc namočená v mléce. Poté je odblaníme, třetinu nejhezčích dáme stranou a nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme. Zbytek jater rozmixujeme, osolíme a opepříme. Přidáme k nim nakrájenou (nebo mletou) slaninu, víno a žloutky. 3) Formu vyložíme slaninou na plátky, na to dáme směs z mletých jater, plátky jater a tyto vrstvy střídáme do spotřebování surovin. Objem nádoby by měl být zaplněn ze 3/4. 4) Horní část opět zaskládáme slaninou a pečeme uzavřené ve vodní lázni asi 2 hodiny. 5) Po vychladnutí spotřebujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
sonizna |19. listopadu 2014
super! Odpovědět
Annett |7. listopadu 2014
1+++ Odpovědět
objev |7. listopadu 2014
Místo mléka můžeme husí játra nechat marinovat ve víně, portském víně nebo v brandy - v případě, že použijeme portské nebo brandy, nepřidáváme lžíci vína. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!