Uvaříme makarony jen zpola, vodu slijeme a těstoviny přelijeme rozpuštěným máslem. Ušleháme z bílků sníh a vmícháme ho do částeně vychladlých makaronů i s polovinou sýra. Na pánvi osmahneme mleté maso na kousku másla. Podlijeme bílým vínem, přidáme drobně nakrájená oloupaná rajčata. Ochutíme solí, pepřem a kouskem skořice. Pak masovou směs necháme probublávat na mírném plameni, až se kapalina vsákne. Odstavíme, vmícháme druhou polovinu sýra a 1/4 šálku strouhanky. Dobře promícháme a připravíme si bešamel: rozpustíme máslo a pomalu přidáváme mouku, mícháme. Pak za stálého míchání přiléváme teplé mléko, mícháme do zhoustnutí. Odstavíme z ohně, osolíme, opepříme a vmícháme rozkvedlané žloutky. Pekáček potřeme tukem, posypeme strouhankou a na dno rozprostřeme polovinu makaronů. Vrstvu pak rovnoměrně přirkyjeme masovou směsí a tu opět přikryjeme makarony. Přelijeme bešamelem, posypeme zbylou strouhankou a postříkáme máslem. Pečeme v troubě při teplotě 180°C asi 1/2 hodiny. Na povrchu by se měla udělat pěkně zbarvená krusta.