V osolené vodě uvaříme těstoviny, slijeme vodu, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Špekáčky oloupeme, nakrájíme na kostičky a opečeme zvlášť na pánvi. Cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na oleji, přidáme na plátky pokrájené žampiony, na proužky nakrájenou papriku, na růžičky rozebranou brokolici, sůl a pepř, adžiku, opečeme a chvilku podusíme. V kastrolu smícháme uvařené těstoviny, opečené špekáčky a podušené žampiony se zeleninou. Dle chuti ještě dosolíme a opepříme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do směsi. Směs vložíme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky. Zapékáme nejprve přikryté - asi půl hodiny, poté odkryjeme a dopečeme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.