Těstoviny uvaříme se solí (1 lžička) dle návodu. Po uvaření slijeme a rychle propláchneme studenou vodou a vlažné promícháme se lžičkou dýňového oleje. Do těstovin vmícháme kukuřici, opražená dýňový semínka (pražíme na suché pánvi) a pokrájené zelené natě. Tofu vložíme do hrnce se solí (1,5 lžičky), bobkovým listem, novým kořením, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené, vaříme 5 minut. Vývar z tofu slijeme a ponecháme na případné ředění dresinku. Koření vyhodíme, tofu nožem v hrnci rozkrájíme, přidáme olej, tamari, umeocet a tyčovým mixérem rozmixujeme. Přidáme polovinu najemno nastrouhané mrkve s petrželí a česnekem, rozmixujeme. Na konec vmícháme zbytek zeleniny, nemusíme mixovat. Ředíme vývarem dle libosti. Těstoviny podáváme s dresinkem a napařenou zeleninou (např. červenou řepou).