Těstoviny nasypeme do vroucí vody se lžící soli a uvaříme doměkka. Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou a necháme v cedníku okapat. Cuketu očistíme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenká kolečka. Papriku omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme ji na drobné kostičky. Na pánvi (ideální je pánev wok) zprudka rozpálíme olivový olej, vsypeme všechnu zeleninu a krátce ji orestujeme. Zelenina by se měla pouze lehce osmahnout, tak aby zůstala křehká a křupavá. Osmahnutou zeleninu vsypeme do mísy k těstovinám a vše promícháme. Uzené maso nakrájíme na menší kostičky a spolu s kapary a výhonky mungo vmícháme do salátu. Na závěr pokrm dochutíme vegetou a vinným octem. Mísu se salátem pak dáme do chladničky a necháme alespoň 1/2 hodiny vychladit. Hotový salát rozdělíme do misek a před podáváním zdobíme snítkou čerstvé bazalky.