ZELENINOVÉ 250g celozrnných zeleninových těstovin (např. špenátových), 200g mražené baby mrkve, sůl, 100g kostek sójového masa, 100g nastrouhaného 30% sýra, 4 listy čínského zelí, 1 kostka bio bujonu V hrnci přivedeme k varu litr vody a rozpustíme v ní kostku bujonu (nebo masox). Vsypeme sójové kostky, promícháme, zvolna vaříme 15 minut a pak vodu slijeme. Těstoviny uvaříme podle návodu. V malém množství vody povaříme asi 5 minut mraženou mrkvičku, listy zelí prudce spaříme vroucí vodou a necháme okapat. těstoviny rozdělíme na talíře, posypeme sójovým masem a obložíme mrkví na zelném listu. Nakonec posypeme strouhaným sýrem. 1 porce: 1679 kJ, sacharidy 58g, tuky 6g S TUŇÁKEM 500g celozrnných bio špaget, 150g konzervovaných tuňákových steaků ve vl. šťávě, 120g sterilovaných loupaných rajčat, 10g strouhaného parmazánu, bazalka, sůl, nasekaná cibulová nať Špagety uvaříme podle návodu, nakládaná rajčata a tuňáka ohřejeme v kastrůlku na plotně nebo v mikrovlnce a ochutíme částí čerstvé bazalky nakrájené na jemné kousky. Uvařené špagety scedíme a rozdělíme na talíře. Na každou porci dáme kopeček rajčat s tuňákem, lehce poprášíme parmazánem, posypeme nasekanou cibulovou natí a ozdobíme lístky bazalky. 1 porce: 1997 kJ, sacharidy 84g, tuky 4g SE ŠPENÁTEM 400g celozrnných penne, 200g čerstvého špenátu, 200g pečeného kuřecího masa, 200g zakysané smetany extra light 8%, 1 vejce L, česnek podle chuti asi 3-4 stroužky, estragon, mletý pepř, sůl, olej na vymazání mísy těstoviny uvaříme podle návodu, pak slijeme a zamícháme kousky drůbežího masa a listy špenátu. Smetanu rozkvedláme s vejcem a prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a ochutíme estragonem (můžeme i oreganem). Zapékací mísu vytřeme olejem (pokud máme silikonovou nebo se speciálním nepřilnavým povrchem,olej vynecháme). Nasypeme do ní uvařené penne a zalijeme smetanovou směsí. Pečeme asi 30 minut na 180°C, dozlatova. 1 porce: 2097 kJ, sacharidy 75g, tuky 10g Připomínka - POZOR! Celozrnné těstoviny se vaří déle než klasické z bílé mouky, asi 12 minut!