TĚSTOVINOVÝ SALÁT 400g kolečka ruoti, 250g cherry rajčátek, 1 paprika, 1 mango, 100g rukoly, 1 mladá cuketa, 3 lžíce olivového oleje, balsamikový ocet, sůl Těstopviny uvaříme al dente, scedíme, promícháme s 1 lžící oleje a necháme vychladnout. Rajčátka překrájíme na čtvrtky. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Cuketu nakrájíme škrabkou na dlouhé tenké plátky, oloupané mango vypeckujeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Vychladlé těstoviny promícháme s připravenou zeleninou a mangem a přilijeme zbylý olej. Podle chuti přidáme ocet, osolíme, promícháme a nakonec ještě vmícháme rukolu. DOMÁCÍ TORTELLINI 250g polohrubé mouky, 250g hrubé mouky, 2 vejce, 7 žloutků, sůl, 250g sýra ricotty, 2 rajčata, pažitka, pepř, 100g sušených rajčat, 2 stroužky česneku, 1 šalotka, 150g žampionů, 1 snítka bazalky, 4 lžíce olivového oleje, 100ml bílého vína, mouka na poprášení těsta K moukám přidáme vejce a žloutky, promícháme a pak prohněteme dohladka. Těsto zakryjeme a necháme 20 minut odpočinout. Těsto prolisujeme strojkem na 10cm široký pruh a rozdělíme ho na 4 části, pak je přeložíme napůl, poprášíme moukou a opět protlačíme. Promícháme ricottu s nakrájenou pažitkou, osolíme a opepříme. Pláty rádýlkem rozkrájíme na čtverce. Do středu čtverců rozdělíme náplň, tortellini stočíme a pomoučené uvaříme. Rajčata nakrájíme na kostičky, sušená překrájíme. Česnek, šalotku a žampiony nakrájíme a na oleji nakrájenou zeleninu i žampiony orestujeme, zastříkneme vínem a přidáme uvařené tortellini, dosolíme, dopepříme a přidáme bazalku. DOMÁCÍ FETTUCINE 250g polohrubé, 250g hrubé mouky, 2 vejce, 7 žloutků, sůl, 2 šalotky, 200g anglické slaniny, 500g čerstvého špenátu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balsamikového octa, 1/2 lžičky krystalového cukru, pepř, 2 lžíce másla, 50g nahrubo nastrouhaného parmazánu, mouka na poprášení Ze všech přísad uděláme těsto, zakryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut odpočinout. Těsto prolisujeme strojkem na výrobu domácích těstovin, pruhy těsta přeložíme napůl, poprášíme moukou a znovu prolisujeme. Několikrát to opakujeme až těsto získá správnou strukturu. Pláty pomoučíme a několikrát přeložíme. Nožem nakrájíme asi 1 cm široké nudle. Těstoviny vaříme v osolené vodě asi 3 minuty, scedíme a necháme okapat. Šalotku a slaninu nakrájíme, špenát propláchneme. Cibuli a slaninu osmahneme, přidáme špenát, ocet, cukr a orestujeme. Vmícháme těstoviny, prohřejeme, osolíme a opepříme. Nakonec zjemníme máslem. Fettucine na talíři posypeme hoblinkami parmazánu.