Staňte se našimi fanoušky na:

Thajské zelené kari s rýží

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Rýži pečlivě propereme ve vlažné vodě, scedíme a necháme odkapat v cedníku. V menším kastrolu zpěníme na másle nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme rýži a krátce ji orestujeme. Osolíme a zalijeme třemi šálky vody. Uvedeme do varu a pomalu vaříme, dokud se voda nevyvaří pod povrch rýže. Přiklopíme pokličkou a vložíme do rozehřáté trouby. Troubu vypneme a rýži necháme 20 minut dusit v troubě. Mezitím připravíme kari: V hrnci zahřejeme kokosové mléko a rozmícháme v něm kari pastu. Přidáme nožem naklepanou citronovou trávu, limetové listy, nakrájený zázvor a pomalu vše svařujeme asi 15 minut. Základ na kari ke konci dochutíme rybí omáčkou a palmovým cukrem a scedíme do druhého rendlíku. Do připraveného kari přidáme na nudličky nakrájené kuře a překrájený thajský lilek. Pomalu v kari uvaříme kuře a ke konci přidáme mini pak choi, bazalku a rajčata. Podle potřeby dochutíme rybí omáčkou, palmovým cukrem a limetou. Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Klára 3 |19. ledna 2014
ukládám :-D Odpovědět
sari |25. května 2013
hm mnam Odpovědět
junkie09 |14. května 2013
vypadá to suprově. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!