Staňte se našimi fanoušky na:

Tipy jak na KRÁLÍKA

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • hladká mouka
  • tuk
  • různé koření
  • králičí maso
  • citronová šťáva
  • různá zelenina

Pracovní postup:

1. Chceme-li péct králíka na česneku, tak ho den předem vypereme, osušíme a potřeme směsí česneku, cibule a soli. V tomto nátěru proleželý je pak mnohem lepší. 2. Ze zadních běhů u velkého pečeného králíka se nám dělají lépe dílky, když pžřed pečením celou kost vyjmeme a nohy sešijeme nebo svážeme. Také se takto upravený líp složí do pekáče. 3. Zbytky králíka v mušlích .... použijeme zbytky pečeného králíka. Rozpustíme kousek omastku, zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody a povaříme. Vložíme zbytky masa nakrájeného na kostky, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, lžíci bílého vína a konzervovaný zelený hrášek. Necháme povařit a podáváme na mušličkách (mističkách). 4. Závin z králičího kořínku (nebo předku) .... kořínek, hlavu i krk vaříme s kořenovou zeleninou a cibulí, vývar použijeme na polévku. Maso obereme z kostí a umeleme, osolíme, přidáme osmaženou cibulku, pepř, něco zázvoru, lžíci polévky a strouhanku. Natřeme, stočíme a upečeme. 5. Zadělávaný .... králíka uvaříme v osolené vodě s přidanou kořenovou zeleninou. Připravíme si bledou jíšku, kterou zalijme polévkou z králíka, rozvaříme a nakonec okořeníme muškátovým květem. Porce můžeme zvětšit uvařeným květákem. 6. S houbami ....den předem nasoleného králíka udusíme na omastku, přidáme nakrájené houby nebo zavařené hříbky. Když je maso měkké, nakrájíme ho na tenké plátky, do šťávy nakapeme něco citronu a maso dáme zpátky do kastrolu. 7. Králíka zrovna tak jako zajíce, můžeme připravit "pečeného na smetaně". Použijeme více cibule než na zajíce a pro divočejší chuť můžeme přidat víc tymiánu. Šťávu zahustíme jogurtem nebo kyselým mlékem. Zdobíme citronem. 8. Králíka si můžeme dát i do rosolu. Nejdříve ho v osolené a okořeněné vodě uvaříme s přidanou kořenovou zeleninou a cibulí. Upravíme ho pak na mísu a zalijeme aspikem připraveným z telecí nožky nebo želatiny. .

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!