MADAME LOULOU - Potahovací fondánová hmota Použití: Před použitím hmotu zpracovat hnětením. Vyválet na požadovanou tloušťku, není potřeba podsypávat, stačí nadzvedávat. Po otevření lze skladovat hmotu v dobře uzavřeném pevném sáčku. MASTER MARTINI - Hmota vhodná na potahování a dekoraci dortů Pro potáhnutí dortu, nejčastější velikosti o průměru 24-26 cm, je obvykle potřeba okolo 600-750g hmoty, síla vyválené hmoty je přitom cca 3-4 mm. Jemná vanilková příchuť, krásně sněhově bílá, elastická, vhodná i na základní modelování. FRISCHMANN MARCIPAN Obsahuje 26% mandlí. Vhodné pro modelování a zdobení. Snadno se rozvaluje a zpracovává. Skvělá chuť po mandlích. PME I - Cukrová fondánová hmota vhodná pro dekorací dortů, cukroví, dezertů. Barva je krásná, sytá, intenzivní. Chcete-li docílit světlejší a jemnější odstín, stačí barvenou hmotu smíchat s bílou hmotou.Na potáhnutí dortu o průměru 22-26 cm je potřeba aspoň cca 750g hmoty, která by měla být vyválená na tloušťku 3- 4 mm. Použití: Před použitím hmotu zpracovat hnětením. Pro podsypání použít moučkový cukr. Vyválet na požadovanou tloušťku. Po otevření lze skladovat hmotu v dobře uzavřeném pevném sáčku. PME II - Fondánová hmota vhodná na potahování a dekoraci dortů Pro potáhnutí dortu, nejčastější velikosti o průměru 24-26 cm, je obvykle potřeba okolo 600-750g hmoty, síla vyválené hmoty je přitom cca 3-4 mm. Použití: Před použitím hmotu zpracovat hnětením. Pro podsypání použít moučkový cukr. Hmotu lze barvit nejlépe potravinářskými gelovými barvami. Po otevření lze skladovat hmotu v pevném dobře uzavřeném sáčku. MONTANA Sypká směs vhodná k výrobě hmoty na potahování a modelování. Určeno pouze pro další zpracování.Pro všechny příznivce hmoty ze sušeného mléka, tzv. "falešného marcipánu"! Doporučené dávkování: Montana - 1000g, Voda pitná 150-170g, 100% tuk 50g Montana, voda a změklý 100% tuk se spojí mícháním při střední rychlosti v kotlíku šlehacího stroje protínacím hákem do hmoty podobné pastě. Pak se hmota uloží do fólie a nechá se odležet aspoň 12 hodin (nejlépe 24), aby se dokonale hmota probarvila. Před dalším zpracováním je potřeba hmotu řádně propracovat. BAKELS - Potahovací hmota Pettinice čokoládová Cukrová hmota s čokoládovou příchutí. Hmota je vhodná k potahování i modelování, je mírně elastická. Barva tmavě hnědá, chuť i vůně čokoládovo-kakaová. ODENSE - modelovací hmota Top Model Sněhově bílá sametová elastická modelovací hmota, je vhodná na modelaci figurek, jednoduchých i složitých květin; krásně drží tvar. FONDÁN - hmota vhodná na potahování a dekoraci dortů Pro potáhnutí dortu, nejčastější velikosti o průměru 24-26 cm, je obvykle potřeba okolo 600-750g hmoty, síla vyválené hmoty je přitom cca 3-4 mm. Použití: Před použitím hmotu zpracovat hnětením. Pro podsypání použít moučkový cukr. Hmotu lze barvit nejlépe potravinářskými gelovými barvami. Po otevření lze skladovat hmotu v pevném dobře uzavřeném sáčku. ÚJ STEFÁNIA BUDAPEST - Potahovací hmota Hmota s mandlovou chutí i aroma. Vhodná zejména k potahování dortů. Pro potáhnutí dortu, nejčastější velikosti o průměru 24-26 cm, je obvykle potřeba okolo 600-750g hmoty, síla vyválené hmoty je přitom cca 3-4 mm. GUM PASTA WILTON Hotová cukrářská modelovací hmota, která je určená pro zhotovení náročných cukrových dekorací, např. květin a prostorových ornamentů. Pomocí této hmoty vytvoříte zcela tenké okvětní lístky. Výhodou této hmoty je, že rychle zasychá, nevlhne, úplně zatvrdne a tak drží stálý tvar. Je čistě bílé barvy, lze ji snadno barvit a je balena v praktickém zip sáčku, takže nepoužité množství neztvrdne. Je vhodná i na ty nejnáročnější dekorace a lze ji přimíchávat i do jiných modelovacích hmot. Použití: odebereme potřebné množství hmoty a důkladně propracujeme na pracovní podložce potřené rostlinným tukem. Pokud je hmota příliš tvrdá, lze do ní přidat kapku rostlinného oleje, pak změkne.