Na opečené plátky toastového chleba rozložíme šunku, salát, vajíčka, ozdobíme naklíčenými semínky a zeleninou. Podáváme nejen koledníkům. Recept na zastřená vejce č. 1: vejce, 1/2 l vody, 2 lžíce octa, sůl Vodu přivedeme k varu, osolíme ji, přidáme ocet, mírně snížíme příkon tepla.Vejce opatrně (jedno po druhém) vyklepneme do naběračky a vložíme do vody, kterou udržujeme těsně pod bodem varu. Vejce, které se ve vodě srazí, nadnášíme v naběračce, aby drželo pohromadě, vaříme 3-4 minuty (záleží, jak tuhý chceme žloutek). Opatrně, pomocí sítka nebo naběračky, vyjmeme z vody, necháme okapat a vložíme na talíř. Recept na zastřená vejce č. 2: 6 větších vajec, 120 ml bílého vína, 120 ml vody, najemno nakrájenou malou cibuli, stroužek česneku, rozdrcený svazek čerstvých bylinek, lžičku soli, lžičku pepře Vodu s vínem přivedeme k varu, přidáme jakékoliv bylinky, cibuli a česnek. Vaříme 10 minut, pak přecedíme a svazek bylinek vyndáme. Pak začneme po jednom vyklepávat vejce do misky. Z ní každé vejce sesuneme žloutkem na naběračku, která už je ponořená do vroucí tekutiny. Miskou pak přehrneme bílek přes žloutek. Po třech, maximálně čtyřech minutách se vejce takzvaně zastřou. Vytáhneme je děrovanou naběračkou a necháme odkapat.