Staňte se našimi fanoušky na:

Tofé

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uhněteme mouku, 150g másla, mleté mandle, cukr, vejce a špetku soli. těsto zabalíme do fólie a dáme asi na hodinu do lednice. Pak ho vyválíme na sílu asi 1/2 cm a dáme do vymazané zapékací formy. Pečeme 12 minut na 180°C (horkovzduch 160°C), vyndáme a necháme chladnout asi 1/2 hodiny. Za stálého míchání svařujeme 15-20 minut smetanu, kandys, 50g másla, likér a arašídy, dokud hmota nebude světle hnědá a hustá. Pak hmotu natřeme na sušenky a necháme asi 1/2 hodiny chladnout. Tofé nakrájíme na kostky, vydrží asi 2 týdny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!