Udělejte kvalitní vývar (kápněte do něj trošku olivového oleje). Italský vývar je úplně stejný jako ten náš, uděláte ho z masa + kosti, zeleniny a pár bylinek a necháte ho na mírném ohni vařit asi 2-3 hodiny. Italové do vývaru už nic jiného nepřidávají, žádné maggi nebo koření. Jediné, co používají je sůl nebo pepř (většinou celý). Z hotového vývaru vyndejte všechnu zeleninu a maso. Vývar nechte vařit a dejte do něho těstoviny. Množství tortellin není stejné jako když si děláte doma klasickou pastu. Ve vývaru se jich podává mnohem míň. Když jich do vývaru nasypete příliš, tak do sebe nasají všechnu vodu a z polívky se stanou těstoviny máčené vodou. Zkuste to odhadnout tak, že si do talíře odsypete asi tak jednu hrst tortellin na osobu.Tortellini jsou hotové rychle, za cca 3 minuty. Podávejte posypané parmazánem a s bílým italských chlebem .