Dejte do většího hrnce maso, jemně ho osolte a opepřete a zalijte trochou olivového oleje. Maso pečte na středním ohni dokud nedostane nahnědlou barvu. Hotové maso zalijte rajčatovým protlakem, ten osolte a opepřete. Hrnec zakryjte pokličkou a nechte omáčku na velmi mírném ohni vařit (omáčka by měla trošku bublat) min.1h. Na konci přidejte cca 4 polévkové lžíce smetany (podle chuti – kdo má rád kyselejší omáčku přidá víc). Dejte vařit vodu na těstoviny – osolte jí hrubou mořskou solí (doporučuji hodně hluboký hrnec, ale nevyplňujte ho až po okraj vodou, aby se vám tam tortellini vešly až nabobtnají, ale zase aby se vám voda z hrnce nevylila). Do vroucí vody vhoďte těstoviny a nechte cca 2-3 minuty vařit – nevařtit úplně do měkka, Tortellini se potom dodělají ve troubě. Hotové tortellini vložte do pekáče a smíchejte pořádně s vaší omáčkou (kdo má rád tak může přidat čerstvé rajče nakrájené na malé kostky). Navrch vše pořádně posypte parmezánem. Vložte pekáč do trouby – doprostřed na cca 180 stupňů na 30 minut.