Staňte se našimi fanoušky na:

Tortilla s vepřovou panenkou

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl (podle chuti)
  • pepř (mletý, podle chuti)
  • zakysaná smetana (podle chuti)
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 400 g vepřové panenky
  • 120 g listového salátu (směs)
  • 1 červená cibule (menší)
  • 4 tortilly (pšeničné)
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy

Pracovní postup:

Maso osolíme a opepříme, na pánvi (nejlépe kovové s odnímatelnou rukojetí) rozehřejeme řepkový olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme. Pak dáme pánev do trouby a asi 8 minut maso dopékáme na 180°C. Hotovou panenku vyndáme a když mírně zchladne, nakrájíme ji na tenké plátky. Papriky a cibuli nakrájíme na nudličky, přidáme salátové listy a promícháme. Citronovou šťávu rozmícháme s olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem, zálivkou pokapeme připravený salát. Tortilly nasucho opečeme, poklademe salátem i plátky masa a opatrně je stočíme. Podle chuti můžeme přidat zakysanou smetanu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!