Staňte se našimi fanoušky na:

Toskánská polévka

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: pro 4 osoby
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 35 min.
Vaření: 1 hod. 15 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a při nízké teplotě necháme 10 minut změknout cibuli a pórek. Přisypeme česnek a smažíme ještě minutu. Pak přidáme rajčata, protlak, mrkev a vývar. Osolíme a opepříme.
  2. Polovinu fazolí rozmačkáme vidličkou a dáme do pánve, přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme asi 30 minut mírně vařit. Přidáme zbytek fazolí a špenát, mírně vaříme dalších 30 minut.
  3. Ciabattu opečeme dozlatova, do každé misky dáme 2 kousky a pokapeme olejem. Pak do misek rozdělíme polévku, posypeme sýrem a pokapeme pár kapkami oleje.

Něco navíc:

Ohřívání polévky zlepšuje její chuť. Bude chutnější, když jí připravíte den předem - před podáváním opatrně prohřejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!