Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Z mléka, cukru, droždí a 3 lžic mouky připravte kvásek a nechte ho vzejít. V míse smíchejte zbylou mouku s bramborami, přidejte kvásek, vypracujte hladké těsto a nechte ho na teplém místě asi 30 minut vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Na pomoučeném vále si těsto rozdělte na několik malých bochníčků a z nich udělejte kulaté, tenké langoše. Smažte na pánvi ve vysoké vrstvě oleje (musí plavat) maximálně minutu z každé strany. Přendejte je na kuchyňskou papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk a pomažte tím, na co máte chuť. Klasický langoš je potřený rozmačkaným česnekem, kečupem a posypaný strouhaným sýrem. Ale výborný je se zakysanou smetanou, jarní cibulkou, uzeným, brynzou. Langoše navíc skvěle chutnají i na sladko s džemem, povidly, nutellou, marmeládou, tvarohem nebo jen posypané skořicovým cukrem.