Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Máslo, med, cukr, koření a kakao vložíme do hrnce a společně zahříváme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak necháme hmotu vychladnout. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a solí, přidáme vejce, medovou hmotu, promícháme a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočinout. Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečícím papírem, z těsta vyválíme placku a vykrajujeme různé tvary. Potřeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 - 15 minut. Perníčky jsou po vychladnutí opravdu tvrdé, ale do druhého dne změknou a jsou moc dobré. U nás se vůbec neohřály - tohle z nich zbylo za čtyři dny :-)