Staňte se našimi fanoušky na:

Tradiční nádivka

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 4 bílek
  • a strouhanka na formu sádlo
  • a pepř sůl
  • 4 žloutek
  • špetka kurkuma
  • špetka muškátový oříšek
  • maso, 400 g uzené
  • 60 g máslo
  • plnotučné, 200 ml mléko
  • 12%, 100 ml smetana
  • 6 kusů houska
  • čerstvý nebo mladé kopřivy, 200 g špenát

Pracovní postup:

Housky nakrájejte na kostičky a namáčejte ve směsi, kterou připravíte z vyšlehaných žloutků v mléce, smetany a rozpuštěného másla. Trošku osolte, přidejte muškát a kurkumu. Přendejte je do jiné mísy, vmíchejte spařené nasekané špenátové listy (nebo kopřivy), na kostičky nakrájené uzené maso, osolte a opepřete. Promíchejte a nakonec zlehka zapracujte vyšlehané bílky. Nádivku přendejte do vymazané a vysypané formy (nebo pekáčku) a pečte asi 40 minut na 180°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!