KLASICKÝ POSTUP PRO ZADĚLÁNÍ TĚSTA: --------------------------------------- Nejprve připravíme kvásek - v troše teplého mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. V míse smícháme 400 g hladké mouky, 50 g krupicového cukru, 1 špetku soli, 250 ml vlažného mléka, 20 ml oleje, 3 žloutky a kvásek. Na teplém místě necháme těsto nakynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. POSTUP PRO ZADĚLÁNÍ TĚSTA V DOMÁCÍ PEKÁRNĚ: --------------------------------------------------------- Do hnětací nádoby si dáme suroviny v následujícím pořadí - 250 ml mléka, 20 ml oleje, 3 žloutky, 400 g hladké mouky, do jednoho kouta nádoby dáme 1 špetku soli a do druhého kouta nádoby dáme 50 g krupicového cukru se 17 g droždí. Pekárnu zapneme na program TĚSTO. Než nám vykyne těsto, tak si připravíme povidla a drobenku. Švestková povidla rozmícháme s 2 lžícemi rumu, 1 lžičkou skořice a kůrou z 1/2 citronu. Drobenku si připravíme ze 100 g polohrubé mouky, 100 g krupicového cukru a 60 g másla. Těsto si dáme na pomoučený vál, rozdělíme na 16 ks. Z kousků těsta si vytvaruje kuličky, do kterých vymáčkneme pomoučeným dnem panákové skleničky střed. Koláčky si vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout. Pak ještě jednou vymáčkneme středy dnem panákovky. Povidla si dáme do zdobícího pytlíku s řezanou špičkou a naplníme středy koláčků. Koláčky pomašlujeme rozkverlaným vajíčkem a posypeme drobenkou. Koláče pečeme při 170 °C cca 15 - 20 minut.