Staňte se našimi fanoušky na:

Tradiční Trdelník

Autor receptu: Lucie 9 (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do misky dáme mouku, rozpuštěné máslo, moučkový cukr, vejce a špetku soli. Připravíme si kvásek-do zahřátého mléka dáme lžičku cukru a droždí. Přidáme do směsi a vypracujeme těsto (podle potřeby přidáváme mouku). těsto musí být tužší. Necháme vykynout ( já vše dělala v pekárně). Vykynuté těsto rozdělíme na bochánky, z kterých vyválíme dlouhé válečky, kterými se pevně omotají namaštěné sklenice tak, aby se překrývaly. Namotaný trdelník potřeme olejem a obalíme válením drobenkou, tím se těsto krásně rozpláskne po obvodu sklenice. Já jsem použila skořicový cukr a ořechy. Můžete použít ořechy, kokos, vanilkový cukr, kakao .... Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 - 170 stupních do zlatova asi 20 min.Sklenice neprasknou! Po upečení ihned stáhneme trdelník ze sklenice a pocukrujeme. Z uvedeného množství těsta vyšlo 9 trdelníků. Dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Y |24. února 2014
mnam Odpovědět
Y |22. února 2014
zkusím Odpovědět
Barbie|23. července 2015
A může se to zatočit i na skleničku??????? Odpovědět
Barbie|23. července 2015
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!