Staňte se našimi fanoušky na:

Trdelník 1

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Do vlažného a mírně oslazeného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. 2) Mouku smícháme se špetkou soli, zbylým cukrem, žloutky, vychladlým rozpuštěným máslem a sádlem a kvásek. 3) Zpracujeme v nepříliš tuhé těsto. 4) Necháme hodinu kynout. 5) Z těsta vyválíme 2 cm silné pláty a ty navineme na váleček obalený alobalem - necháme 15 minut kynout. 6) Trdelník na válečku potřeme vejcem, posypeme skořicovým cukrem a pečeme půl hodiny na 180 °C. 7) Ještě teplé posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
to je naprostá lahůdka :) Odpovědět
asona |7. července 2015
++++ Odpovědět
mochomůrka |10. listopadu 2014
super Odpovědět
sonizna |29. řijna 2014
Trdelník si vždy dávám na vánočních trzích - skořice mi připomíná vánoce. Odpovědět
objev |8. řijna 2014
Tak na tuto klasiku si dělají nárok všechny naše kraje, říká se ale, že nejlepší recept pochází z jižní Moravy. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!