Staňte se našimi fanoušky na:

Trdelník bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdřív připravte kvásek z pár lžic teplého mléka, lžíce cukru a rozdrobeného droždí. Mouku smíchejte s cukrem, přidejte nakrájené máslo, zbytek mléka, cukru, vejce a připravený vykynutý kvásek. Těsto je třeba pořádně uhníst v míse, tu pak přikryjte utěrkou a dejte do tepla na 40 minut vykynout. Těsto vyválejte a nakrájejte na proužky, obtočte na váleček omotaný alobalem. Trdelníky potřete rozšlehaným vejcem a obalte ve směsi drcených ořechů s cukrem nebo skořice s cukrem. Váleček položte na okraje plechu, trdelníky musí být ve vzduchu, aby se neotlačily. Pečte asi 10 minut na 180°C. Po upečení trdelníky ještě jednou obalte ve směsi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!