Staňte se našimi fanoušky na:

Třená bábovka melír

Autor receptu: Pavluška (38 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse utřeme tuk s cukrem a vanilkou, postupně přidáme žloutky a vyšleháme doběla, pak mouku prosátou s práškem do pečiva (nebo jedlou sodou) mléko a lehce s trochou mouky vmícháme sníh z bílků. Oddělíme si polovinu těsta a do ní přidáme kakao, můžeme se lžicí rumu. Do formy dáváme střídavě vrstvy světlého a tmavého těsta. Peču na 175°C asi 45 - 60 min. Druhou bábovku jsem jen po vrstvách prosypala grankem. Místo kakaa můžeme přidat do celého těsta rozinky nebo brusinky ty mírně rozmixuji s troškou pol.mouky, celé většinou klesají ke dnu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kockaviky |28. listopadu 2013
moc pěkná bábovka Odpovědět
-3 |1. řijna 2013
1*** Odpovědět
Pavluška |17. června 2013
Tak ať se podaří a chutná :o) Odpovědět
Januse |11. června 2013
krásná, vyzkouším snad se povede jako Vám Odpovědět
petra.stefanova.7 |11. června 2013
vypadá dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!