Máslo pokrájíme na menší kousky a při pokojové teplotě necháme alespoň 1/2 hodiny změknout. Švestky podélně rozpůlíme vypeckujeme. K vaječným bílkům přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Připravené kousky změklého másla utřeme se žloutky, moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Zlehka vmícháme sníh a po částech vsypeme hladkou mouku promísenou s pudinkovým práškem. Pak vypracujeme vláčné těsto (nesmí se lepit na vařečku). Plech s vyššími okraji důkladně vymažeme změklým máslem a vysypeme hrubou moukou. Pak vlijeme těsto, pomocí stěrky ho rovnoměrně rozetřeme po celém plechu a opatrně poklademe půlkami švestek. Pak koláč zasypeme hrubým krystalovým cukrem a v předem vyhřáté troubě pečeme cca 45 minut při 160°.