Staňte se našimi fanoušky na:

Treska v rýžovém obalu

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Uvedeme do varu dostatečné množství vody a rýži uvaříme podle pokynů uvedených na obalu. Rybí filé důkladně omyjeme a osušíme. Pak je pokapeme citronovou šťávou a dochutíme solí a pepřem. Poté je rozdělíme na čtyři části a vložíme do vymaštěné formy. Papriku, pórek a mrkev rovněž dobře očistíme a vše omyjeme. Papriku nakrájíme na drobné nudličky, pórek na tenká kolečka, mrkev najemno nastrouháme. Troubu předehřejeme na 175°C (horkovzdušnou troubu na 160°C). V hrnci rozehřejeme máslo a nejprve na něm osmahneme zeleninu. Pak postupně vmícháme uvařenou rýži, nastrouhaný ementál a pokrájenou pažitku. Podle potřeby a chuti osolíme a opepříme. Z takto připravené rýžové hmoty oddělíme zhruba polovinu, jíž potřeme filé a pečeme je v rozehřáté troubě asi 30 minut. Pokrm podáváme se zbylou rýží, kterou můžeme ještě ozdobit pórkovou natí nebo petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!