Staňte se našimi fanoušky na:

Třešňová bublanina

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Za stálého tření postupně přidáváme žloutky a třeme až vznikne hladká pěna. Z bílků a cukru krupice ušleháme pevný sníh. Pak obě hmoty lehce spojíme a vmícháme prosátou mouku. Směs vlijeme do hlubokého pekáčku vyloženého pečicím papírem. Povrch poklademe vypeckovanými třešněmi obalenými v hrubé mouce. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme bublaninu krátce vychladnout v pekáčku a pak ji vyklopíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Klára 3 |19. ledna 2014
ukládám :-D Odpovědět
allys89 |10. září 2013
super recept ;) Odpovědět
Teris19 |7. července 2013
mňam Odpovědět
Georgina |17. června 2013
dělám Odpovědět
dagmar.vrbicka |7. června 2013
zajímavé Odpovědět
aB |19. dubna 2013
bublaninu miluji Odpovědět
evahu |5. ledna 2013
dobrá buchta Odpovědět
najamilik|11. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!