Jahodové věnečky
100
18
24
Kousky listového těsta rozložíme vedle sebe na vál a necháme je rozmrazit. Omyté třešně vypeckujeme a svaříme s třešňovou šťávou. Na mírném plameni vaříme asi 5 minut, pak zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody. Hrnek stáhneme z plotny, k třešním přidáme třešňovici a citronovou šťávu, hmotu necháme vychladnout. Okraje plátků těsta potřeme bílkem, do středu každého čtverečku položíme kousek čokolády a 1 lžíci třešňové hmoty. Těsto přeložíme do tvaru obdélníku, okraje pořádně stiskneme. Povrch potřeme rozkvedlaným žloutkem a posypeme krystalovým cukrem. Taštičky kladem na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 25 minut při 180° (horkovzduch 160°, plyn stupeň 2-3).