Staňte se našimi fanoušky na:

Třešňové buchta

Autor receptu: hana.molcarova (169 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • třešně
  • citronová kůra
  • špetka sůl
  • 70 g cukr moučka
  • 35 g droždí
  • 500 g mouka hrubá
  • 120 g máslo
  • 250 ml mléko
  • 1 ks cukr vanilkový
  • 4 ks žloutek

Pracovní postup:

Z části vlažného mléka, cukru, mouky a droždí připravíme kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, citrónovou kůru, žloutky s cukrem rozmíchané ve zbylém mléce, vlažný rozpuštěný tuk a vzešlý kvásek. Vypracujeme vláčné těsto a necháme vykynout. Potom jej rozválíme, nakrájíme na kousky, do každého zabalíme několik třešní. Do pekáče dáme trochu rozehřátého másla, naskládáme buchty, strany pekáče potřeme tukem, aby se buchty neslepily, necháme je ještě trochu nakynout a v předehřáté troubě je upečeme. Upečené buchty necháme vychladnout, pocukrujeme a můžeme podávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kuchticek |13. července 2013
určitě dobré Odpovědět
jana.h |12. července 2013
dobré Odpovědět
H-D |5. července 2013
ukládám Odpovědět
wieruska |4. července 2013
dobré Odpovědět
jobovab |3. července 2013
chutné Odpovědět
milmach |3. července 2013
dobré Odpovědět
tynkkatynusee.kollarova |2. července 2013
moc pěkný recept Odpovědět
E- |2. července 2013
wau,ok Odpovědět
b* |1. července 2013
super tip Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!